Facebook Pedicure Lisanne HoofddorpE-mail Pedicure Lisanne Hoofddorp Maak een afspraak met Pedicure Lisanne Hoofddorp
Maak een afspraak
06-28055872

Pedicure en reuma

De voeten van mensen met reuma zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk.

Wanneer gaat een reuma patiënt naar de pedicure?

Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen zoals:

– Brokkelige nagels.
– Eeltvorming onder de nagels.
– ‘Schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)
– Verkleuringen van de nagel.

Experimenteer niet zelf maar laat uw voeten verzorgen door een professionele pedicure die is aangesloten bij ProVoet en in het bezit is van de aantekening Reumatische Voet.

Medische aspecten

Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren. Het vetkussen onder de bal van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en / of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen.

De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels moet dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid gebeuren. De pedicure kan ook advies geven over huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig voor:

– Gewrichtsontstekingen
– Slijmbeursontstekingen
– ‘slijtage’ in de gewrichten
– Standsveranderingen