Facebook Pedicure Lisanne HoofddorpE-mail Pedicure Lisanne Hoofddorp Maak een afspraak met Pedicure Lisanne Hoofddorp
Maak een afspraak
06-28055872

voetverzorging tips

Handige tips voor mooie voeten.

Verzorg je voeten goed, was ze elke dag met handwarm water. Gebruik liever geen zeep of pak neutrale zeep om de natuurlijke zuurgraad van de huid te beschermen. Droog je voeten na het wassen goed af met een schone handdoek, vooral tussen de tenen. Wacht met het aantrekken van sokken en schoenen totdat ze helemaal droog zijn. Wissel regelmatig van schoenen en trek dagelijks schone sokken aan.

In de loop van de dag neemt je voet bijna vijf procent in volume toe. Een verfrissend voetbadje ‘s avonds is dan geen overbodige luxe. Knip je nagels niet te kort af. Zo voorkom je ingroeiende teennagels. Let op: bij wondjes geen voetenbad nemen. Je belemmert daarmee de genezing door het verweken van de huid rondom de wond. Mensen met diabetes wordt doorgaans afgeraden om een voetenbad te nemen.

Door je teennagels op de juiste manier af te knippen, voorkom je veel ellende. Bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel.Knip je nagels mooi recht af, niet te kort en nooit schuin in de hoeken. Gebruik een nagelknipper of nageltang van goede kwaliteit. Investeer één keer in het beste nagelschaartje. Vijl de nagelranden glad, liefst met een flexibele vijl. Overtollig eelt kun je voorzichtig te lijf gaan met puimsteen of een eeltschraper.

Loop om blaren te voorkomen niet met blote voeten in je schoenen maar draag altijd goed passende sokken. Bezuinig niet op kwaliteit. Heb je last van zweetvoeten? Draag bij voorkeur katoenen of wollen sokken, goed ventilerende schoenen die niet knellen en smeer je voeten in met speciale anti-transpirerende crème.

Draag altijd je eigen badslippers in zwembaden, sauna’s en sporthallen

Controleer regelmatig je voethuid. Last van droge voeten? Neem eens een verzorgend masker voor je voeten. Goed insmeren, ‘oude’ katoenen sokken aantrekken en lekker een nachtje laten inwerken

Verzorg je voeten goed. Ga niet zelf aan je voeten peuteren. Laat de verzorging van teennagels, ingegroeide nagels, weghalen van overtollig eelt of likdoorns liever over aan pedicure lisanne in hoofddorp.

 

Voetweetjes

wistjedat

 • Vrouwen hebben vier keer zoveel last van voetproblemen als mannen. Eén van de oorzaken hiervan is het lopen op hoge hakken.
 • Gemiddeld lopen we per dag 8.000 tot 10.000 stappen. In een mensenleven is dit opgeteld 185.000 kilometer. Je bent dan meer dan vier keer de wereld rond gelopen!
 • Iedere voet bezit wel 250.000 zweetkliertjes, die per dag zo’n kwart liter vocht afscheiden.
 • ’s Ochtends zijn je voeten slanker dan aan het einde van de dag. Doordat je de hele dag staat, zit en loopt worden de voeten iets dikker. Als je geen knellende schoenen wilt kopen, kun je die dus het beste aan het einde van de dag kopen.
 • Ongeveer 19% van de bevolking krijgt jaarlijks te maken met voetklachten.
 • De voeten zijn de basis van ons lichaam. In je voeten komen tal van zenuwuiteinden uit en het is er een wirwar van kleine en grotere spieren. Niet zo gek dus dat vermoeide, pijnlijke voeten hun weerslag hebben op ons totale gevoel van welbevinden.
 • De voet telt 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen.
 • De 52 botten in je beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in je lichaam.
 • Meisjesvoeten stoppen eerder met groeien dan voeten van jongens. Bij meisjes is dit rond hun twaalfde levensjaar en bij jongens rond hun vijftiende levensjaar.
 • Kinderen jonger dan zestien maanden hebben iedere twee maanden een grotere schoenmaat nodig.
 • Verkleuring van teennagels kan ontstaan door het gebruik van nagellak of nagellakremover; bij veelvuldig gebruik van nagellak kan kleurafzetting op de nagels achterblijven.
 • De grootste man ter wereld meet 2,55 meter en heeft een schoenmaat 62. Zijn voeten zijn 43 cm lang.
 • Te kleine slippers veroorzaken eelt op de hiel.
 • Kinderen beginnen tussen de acht en tien maanden te lopen.
 • Rond de leeftijd van drie jaar heeft een kind zich alle bewegingen van een volwassen gangpatroon eigen gemaakt.
 • Hoewel voeten heel belangrijk zijn, worden ze niet zo goed verzorgd als handen.
 • Wratten kan je kwijtraken door elke avond, voordat je gaat slapen, de wrat in te wrijven met de binnenkant van de bananenschil. Je kunt ook een stukje bananenschil met de binnenkant tegen de wrat aan plakken en heel de nacht laten zitten. Herhaal dit elke avond totdat de wrat weg is. Na 7 tot 10 dagen zal je zien dat de wrat al kleiner is geworden.

 

Verzorging aan uw voeten is geen overbodige luxe, maak daarom een afspraak bij uw pedicure lisanne in hoofddorp.